Atgal

Spausdiniti

Šis puslapis atspausdintas iš www.islamas.lt

Musulmono vedybos su ne musulmone

MUSULMONO VEDYBOS SU NE MUSULMONE

 Taigi, susituokus musulmonui vyrui ir ne musulmonei moteriai, danai iškyla klausimas: „Ar vyras yra atsakingas u tai, kad moteris nenešioja hidabo?“ Visų pirma reiktų pasakyti, jog musulmonui vyrui nederėtų vesti ne musulmonės. Tai pirma. Labai aiškiai tai pasakau. Nors Allah leido musulmonams vesti al-kitab (knygos) moteris (t.y. krikščiones ir ydes), tačiau tam yra keletas sąlygų. Ir aš norėčiau dabar apie tai pakalbėti. Ta moteris, kurią veda musulmonas, turi atitikti tris sąlygas:

  1. Ta moteris privalo būti neturėjusi lytinių santykių (t.y. turi būti nekalta);
  2. Tokia moteris privalo būti neturėjusi jokių meiluių; (t.y. ji yra tyra ir skaisti);
  3. Tokia moteris negali būti mushrikat; (t.y. ji asocijuoja Dievą su kitais);

Taigi, leiskite man paklausti, kiek jūs surasite ne musulmonių moterų, kurios atitiktų šias kategorijas? Taigi, musulmonas, prieš vesdamas ne musulmonę, privalo įsitikinti, jog ta mergina atitinka visas šias išvardintas kategorijas. Broliai, būkite atsargūs, jeigu adate vesti ne musulmonę moterį ne musulmoniškoje šalyje, atsiminkite, jog ji bus ta moteris, kuri augins jūsų vaikus. O jeigu kas nors atsitiks tokioje šeimoje, ir tokia šeima sugrius, tai beveik 90% garantuoju, jog ji pasiims ir vaikus. Taigi, įsivaizduokite, jog vis dėlto jūs vedate tokia moterį, ir štai sekmadienis. Jūsų mona vedasi vaikus į banyčią. Penktadienį jūs norite pasiimti juos į Dumą, o ji sako: „Ne, tu jų nesivesi į Dumą, nes aš juos veduosi į banyčią“. Taigi, jūs jau esate prigautas. Reikėjo apie tai pagalvoti iš anksto. Galbūt jūs galvojote apie ją, galvojote apie jos groį, bet negalvojote apie vaikus. Jeigu jus domina statistika, pasakysiu, jog septyniose iš dešimties santuokų, kur susituokia musulmonas su ne musulmone, vyras praranda vaikus. Tokiose šeimose vaikai tampa Kafir (t.y. ne musulmonai arba apskritai ne tikintieji). Štai tokia statistika, todėl mes nerekomenduojame musulmonui vesti kitos religijos atstovę. Tačiau, jeigu jau taip atsitinka, o tai, inoma, yra jų teisė. Tačiau, broliai, jeigu jūs matote, jog jūsų pasirinkta moteris neina į banyčią, neusiiminėja blogais darbais, klauso jūsų ir yra dora moteris, tai tikrai jums yra leidiama vesti tokią moterį. Tačiau, neverskite jos tapti musulmone. Palaukite, ir paiūrėkite, galbūt ji pati savo noru priims Islamą. Ir jeigu ji priims Islamą, dauguma jūsų problemų bus išspręsta.

                                           ŽMONOS PASIRINKIMAS

 Kaip inote, galimi tokie atvejai, kai antra mona vyrui būna tikra pagalba, tai kyla klausimas, ar tokiais atvejais pirmai monai reikia patarti vyrui, kurią merginą jam paimti į monas? Mano atsakymas yra vienareikšmis: „Tai nuostabu“. Sesuo gali pasakyti savo vyrui: „Mielas mano, aš nenoriu, jog vestum kitą, man tai labai nepatinka, tačiau jei jau taip nusprendei, leisk man tau padėti. Leisk man padėti pasirinkti seserį, su kuria man būtų lengviau sutarti. Aš inau, kas tau patinka, ir aš puikiai inau, ko tu nemėgsti. Todėl labai prašau leisti man tau padėti pasirinkti kitą moną“. Ir brolis, kuris turi tokią moną, ir jos neklauso, atvirai pasakysiu yra tikras kvailys. Tegul Allah palaimina tokią seserį, in-shaalah, kuri taip galvoja.