اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

ŠEŠIOS ISLAMO KALIMA

 

Mes šloviname Didįjį Allah ir meldiame Allah palaimos Jo kilniausiam Pranašui

 

1. Mūsų religija - Islamas.

2. Islamas susideda iš penkių stulpų.

3. Šie stulpai yra :

   a)   Kalima tayyibah. (kiekvienas musulmonas turi tikėti į Allah ir balsu išpainti šį savo tikėjimą sakydamas Kalimą, kas reiškia: ‘Nėra kito Dievo, išskyrus Allah ir Muhamedas yra Allah Pranašas’).

   b)   Salaat – malda penkis kartus kiekvieną dieną.

   c)  Zakaat (išmaldos) davimas.

   d)  Saum (pasninkas ) Ramadano mėnesį.

   e)  Hajj atlikimas.

4. Islamas yra taikos religija.

5. Islamas yra visiškai išbaigta ir teisinga religija.

6. Islamas mus moko apie viską, kas mums yra gera šiame pasaulyje bei aminybėje.

 

                                      Pirmoji Kalima - KALIMA TAUHEED (arba KALIMA TAYYIBAH)

 

                           

 

Nėra kito dievo, išskyrus Allah, Muhamedas yra Allah Pranašas

 Laa-ilaaha il-lal-laahu muhammadur rasoolullaah.

 

Antroji Kalima - KALIMA ŠAHADAT (liudijimas)

Aš liudiju, kad nėra kito Dievo, išskyrus Allah, ir aš liudiju, kad Muhamedas yra Allah tarnas ir Pranašas.

 Ash-hadu al-laa-ilaha il-lal-laahu wa ash-hadu an-na muham-madan 'abdu-hoo wa rasooluh.

 

Trečioji Kalima - KALIMA TAMJEED (Allah šlovinimas)

Šlovė Allah, garbė Allah. Nėra kito Dievo, išskyrus Allah ir Allah yra pats Didiausias. Nėra jėgos ir galios, išskyrus tą, kuri iš Allah, Aukščiausio, Didiausiojo.

 

 Sub-haa-nal-Iaahi wal-ham-du-lil-laahi wa laa ilaaha il-lal-laahu wal-laahu akbar wa-laa haw-la wa laa quw-wa-ta il-laa bil-laahil 'aliy-yil azeem.

 

Ketvirtoji Kalima - KALIMA TAUHEED (Tikėjimas į tai, jog Allah yra Vienas)

Nėra kito Dievo, išskyrus Allah, kuris yra vienas (ir) neturi jokio partnerio. Jis yra Viešpatija ir Jam visa garbė. Jis duoda gyvybę ir mirtį. Jo rankose visa, kas gera ir pas Jį viską apimanti galia.

Laa ilaaha il-lal-laahu wah-da-hoo laa sha-ree-ka la-hoo la-hul mulku wa la-hul hamdu yuh-yee wa yumee-tu bi-ya-dihil khairu wa hu-wa 'a-laa kul-li shay-in qadeer.

 Penktoji Kalima - KALIMA ISTAGHFAR ('Istaghfar' - atgaila)

O Allah! Tu esi mano Viešpats. Nėra jokio kito Dievo, išskyrus Tave. Tu mane sukūrei, todėl aš esu Tavo tarnas ir vykdau savo paadą tol, kol turiu jėgų. Aš kreipiuosi į Tave dėl tų nuodėmių, kurias padariau. Aš prisipaįstu vardan tos Tavo malonės, kuri yra man skirta ir išpaįstu savo nuodėmes, todėl atleisk man, nes nėra nieko kito, galinčio aleisti.

Astaghfirullaha rabbi min kulli zambin aznabtahu amadan auhata'an sirrau wa alaniyatau wa atubu ileihi minaz zambilazi a'alamu wa min allazi la'alamu innaka anta allamul ghayub wa ghaffauzzanu bi wa la hawla wa la kuwwata illa billahil aliyil azeem.

 

Šeštoji Kalima - KALIMA RADDE-KUFR (‘Kufr’ - paneigimas)

 (O Allah ! Aš siekiu Tavo apsaugos, kad nepriskirčiau Tau nė vieno partnerio sąmoningai. Ir siekiu Tavo atleidimo u tai, ką darau neinodamas. Aš gailiuosi dėl to (neinojimo). Aš atsisakau netikėjimo, partnerių priskyrimo Tau ir nuo visų nuodėmių. Aš paklūstu Tavo valiai, tikiu ir pripaystu, kad: 'Nėra kito Dievo, išskyrus Allah, (ir) Muhamedas yra Allah Pranašas‘.

Al-laa-hum-ma in-nee a-'oozhu bi-ka min an ush-rika bika shay-aw-wa ana a'lamu bi-hee was-tagh-fi-ru-ka limaa-laa a\lamu hihee tub-tu 'an-hu wa ta-bar-ra'-tu minal kufli wash-shirki wal-kizhbi wal ma-'aa-see kul-li-naa aslam-tu wa aa-man-tu wa a-qoolu laa ilaaha il-lal-laahu muhammadur-rasoolul-laah.

 
Atgal
Reklama