اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

 GHUSL

 

                                      DAUGIAU APIE VANDENį

 

1. Vanduo, kuris buvo naudojamas atlikti Wudhu ar Ghusl, yra vadinamas MUSTA'MAL (naudotu) vandeniu. Toks vanduo yra TAAHIR (švarus), tačiau juo atlikti Wudhu ar Ghusl NELEIDŽIAMA.

 

2. Vanduo, kurį gėrė ŠUNYS, KIAULĖS ar PLĖŠRŪNAI yra NAJIS (nešvarus). Vanduo yra NAJIS, jei jį gėrė KATĖ iš kart po to kai suėdė pelę ar kitą gyvūną. Vanduo, gertas ir paliktas gėrusio VYNĄ, taip pat yra NAJIS.

 

3. Vanduo, kurį gėrė katė (tik ne iškart po to, kai suėdė pelę), karvė, buivolas ar višta (kuri valgė ką nors nešvaraus), drieas, varna, peslys, vanagas, erelis ir kiti Haraam paukščiai yra MAKROOH.

 

4. Vanduo gertas monių, Halaal gyvūnų (karvės, okos, karvelio, balandio, arklio) yra TAAHIR (švarus).

 

5. Visas vanduo tampa NAJIS, jei i jį ikrenta NAJAASAAT. Išimtis yra:

     a) Tekantis upės vanduo, jūros vanduo.

     b) Vanduo laikomas dideliu kiekiu (dideliame baseine ar didiulėje vandens talpykloje).

 

6. Saugomas ar stovintis vanduo, kuris uima apie 6.5m x 6.5m ir gilus tiek, kad jį semiant rankomis neliečiamas dugnas, vadinamas dideliu vandens kiekiu. Tokio dydio baseinas ar saugykla bus vadinami DIDELIU BASEINU ir DIDELE TALPYKLA.

 

7. Jeigu kuris nors iš ŠILTAKRAUJŲ gyvūnų ar paukščių (laukiniai ir naminiai paukščiai, katė, pelė ir t.t.) įkrenta į MAŽĄ vandens kiekį ir jame numiršta, toks vanduo tampa NAJIS (uterštu).

 

8. Didelis vandens kiekis pasidarys NAJIS, jei jame bus aiškiai matoma NAJAASAT SPALVA, juntamas NAJAASAT SAKONIS ar KVAPAS.

 

9. Gyvūnai gimstantys ir gyvenantys vandenyje (uvys, varlės ir tt.) ir visi kiti ŠALTAKRAUJAI (musės, varlės, drieai) nepadaro vandens NAJIS, jei jame numiršta.

 

 
Atgal
Reklama