اعوذ باالله من الشيطن الرجيم        بسم الله الرحمن الرحيم        الحمد لله  رب العالمين .        الرحمن الرحيم .       ملك  يوم الدين .        اياك نعبد و اياك نستعين .        اهدناالصراط المستقيم .       صراط الذين  انعمت عليهم '    غيرالمغضوب عليهم  ولاالضالين
Ieškau Allah prieglobsčio nuo prakeikto šėtono. Vardan Allah, Gailestingojo, Maloningojo. Visa šlove Allah'ui, Visatos Viešpačiui. Gailestingiausiajam, Maloningiausiajam. Teismo Dienos Valdovui. Išties, Tave viena mes garbiname, iš Tavęs mes prašome pagalbos. Išvesk mus į tiesų kelią. Į kelią tų, kuriuos apdovanojai gėrybėmis, o ne tų, kurie nusipelnė Tavo nepasitenkinimo ar paklydo.
 
 
     
 
 

Versija spausdinimui  

GHUSL MASAA'IL

 

1. Leidiama galvą palikti sausą, jei ją plauti pavojinga dėl kokios nors ligos ar negalavimo. Tačiau pasveikus, Wajib (svarbu) galvą nuplauti. Ji turi būti apliejama vandeniu.

2. Paskubėkite pridengti savo kūną. Ubaigus Ghusl turėtumėt neatidėliojant apsirengti. Shar'iah pabrėia tai tiek daug, kad jei kojos liko dar nenuplautos, pirma apsirenkite, tada nuplaukite kojas.

3. Atliekant Ghusl nebūtina nuimti nuo aizdos tepalą ar kremą. Tik apliekite tą vietą vandeniu.

4. Ubaigus Ghusl, Wudhu daryti nereikia norint atlikti Salaat ar kitą Ibaadat. Tam utenka Ghusl.

  • Kirpti nagus, šalinti paastų ir emiau bambos esančius plaukus patartina prieš maudantis. Jeigu jūs esate Hadase Akbar ar Janaabat stovyje, kirpti nagus ar šalinti plaukus nuo kurios nors kūno vietos yra draudiama. Nepageidaujamus plaukus geriausia šalinti kiekvieną savaitę. Jei tai neįmanoma, tada kas antrą savaitę. Plaukai negali būti palikti daugiau kaip 40 dienų. Palikti daugiau kaip 40 dienų yra nuodėmė.

Pastaba: Esančiam Janaabat stovyje yra privaloma atlikti Ghusl.

Moterims privaloma maudytis po Haidh ir Nifaas.

  • Haidh: mėnesinių periodas. Maksimalus periodas yra 10 dienų.

  • Nifaas: pogimdyminis kraujavimas. Maksimalus periodas yra 40 dienų.

 

 
Atgal
Reklama